Diagnostika

Diagnostične preiskave v ambulanti Zdravje AS opravljajo zdravniki specialisti, inženir radiologije ter medicinska sestra.

V ambulanti Zdravje AS se diagnostične preiskave lahko opravijo samostojno, nekatere izmed njih pa so že vključene v specialistične preglede.

  • Spirometrija je preiskava, s katero na enostaven način izmerimo pljučni volumen. S preiskavo se ocenjuje kapaciteta in funkcija pljuč, ki je pomembna za diagnostiko pljučnih in nekaterih drugih obolenj.
  • Meritev gleženjskega indeksa se opravi na najsodobnejši in zanesljivi napravi slovenskega proizvajalca MESI. Naprava izmeri razmerje med vrednostjo sistoličnega krvnega tlaka v gležnju in nadlakti, kar pomaga pri odkrivanju periferne arterijske bolezni, ki je prizadene predvsem osebe po petdesetem letu.
  • Rentgenske preiskave – izvajamo dve rentgenski preiskavi, rentgen skeleta in rentgen pljuč, pri obeh preiskavah stranka po rentgenski preiskavi pridobi izvid.
  • Ultrazvok ven nog – neinvazivna diagnostična preiskava vključuje UZ povrhnjih in notranjih globokih ven, s katerim se ugotavlja prisotnost kroničnega venskega popuščanja (krčne žile) in morebitna venska tromboza.
  • Ultrazvok arterij nog je preiskava, s katero se ugotavlja morebitne motnje pretoka krvi v žilah in prisotnost oblog, kar lahko nakazuje na prisotnost venske tromboze.
  • Ultrazvok vratnih žil prikaže stopnjo zožitve ali zamašitve vratne arterije, kar napoveduje verjetnost žilnih bolezni.
  • Ultrazvok srca je ena najpomembnejših diagnostičnih preiskav za odkrivanje in spremljanje bolezni srca. Z ultrazvokom pregledamo srčno mišico, srčno votlino in ostale strukture v srcu.
  • Histopatološka preiskava, za katero sumljivo tkivo izreže kirurg na podlagi izvida dermatološkega pregleda. Histopatološki vzorec se pošlje na preiskavo na Inštitut za patologijo Medicinske fakultete v Ljubljani.

Termin za diagnostično preiskavo brez čakalne dobe z vami uskladimo v roku 1 tedna.

Cenik storitev

EKG 25 EUR
Spirometrija 25 EUR
Meritev gleženjskega indeksa 25 EUR
RTG skeleta z izvidom – 1 del telesa 50 EUR
RTG pljuč z izvidom 50 EUR
Ultrazvok ven nog 75 EUR
Ultrazvok arterij nog 80 EUR
Ultrazvok vratnih žil 80 EUR
Ultrazvok srca 90 EUR
Histopatološka preiskava  70 EUR

Cenik velja od 1. 6. 2019 dalje. DDV v skladu z 42. členom ZDDV-1 ni obračunan. Pridržujemo si pravico za spremembo cen brez predhodnega obvestila.