UZ pregled stanja ožilja vaših nog kar 33 odstotkov ceneje

UZ pregled stanja ožilja vaših nog kar 33% ceneje

Imate težke, boleče in otekle noge, prepletene z vidnimi kapilarami ali celo že vidne krčne žile? Mogoče se kažejo tudi kakšne razjede v predelu gležnja ali na goleni? Obolenje ven se lahko brez posveta z zdravnikom in ukrepanja razvije v vensko razjedo, v najslabših primerih pa tudi v izjemno nevarno vensko trombozo. Obolenje arterij nog lahko pripelje do resnih zapletov, kot so srčni infarkt, možganska kap, gangrena ali celo amputacija noge.

V ambulanti Zdravje AS vam od 1. 4. 2019 do 31. 5. 2019 ponujamo možnost ultrazvočnega pregleda stanja ožilja vaših nog s kar 33% popustom. Naročite se lahko že tukaj:

Želim se naročiti na UZ pregled stanja ožilja nog s 33% popustom

Kaj ugotavljamo z UZ pregledom ožilja nog?

  • Zgodnje odkrivanje kroničnega venskega popuščanja, ki lahko, ob upoštevanju zdravnikovih navodil, napreduje počasneje, kot bi sicer.
  • Pravočasno prepoznavanje prisotnosti venske tromboze, ki lahko prepreči resnejše zaplete s smrtnimi posledicami, ki nastanejo zaradi pljučne embolije.
  • Periferno arterijsko bolezen ima kar vsak šesti prebivalec, starejši od 55 let, v začetnih fazah pa je zelo težko prepoznavna. Na začetku se kaže le kot bolečina ob večjih naporih, za kritičnim stanjem bolezni pa v Sloveniji vsako leto oboli cca. 1500 novih bolnikov.

Kako poteka UZ pregled ožilja nog?

V ambulanti Zdravje AS pregled opravljamo s pomočjo Dopplerske ultrazvočne preiskave. Ko ste naročeni v ambulanti in pridete na pregled, bo le-ta trajal približno pol ure. Zdravnica vam bo z ultrazvokom temeljito pregledala celotno ožilje nog:

  • UZ pregled povrhnjih, nato pa notranjih in globljih ven nog. Tukaj bomo iskali morebitne znake venskega popuščanja in venske tromboze v obliki strdkov v žilah.
  • UZ pregled glavnih arterij v nogah, kjer preverjamo prisotnost oblog in morebitne zožitve arterij.
  • Meritev gleženjskega indeksa s pomočjo visokokvalitetne naprave slovenskega podjetja MESI, s katero se preverja arterijska prekrvavitev nog in ugotavlja morebitno stanje zamašitve arterij.
Kako izgleda UZ pregled ožilja nog?

Naročite se lahko tukaj:

Želim se naročiti na UZ pregled ožilja nog po akcijski ceni 120 EUR

Ali že imate opravljen pregled?

Če ste pregled že opravili pri nas ali drugje, se lahko naročite tudi na ugodno lasersko odstranjevanje krčnih žil:

Želim izvedeti več o EVLA posegu s popustom in prevozom