Uroš Ahčan

dr.med., specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Medicino je študiral v Ljubljani in diplomiral leta 1995. Leta 1999 je doktoriral, leta 2000 opravil specializacijo iz splošne kirurgije in nato specializacijo iz plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije. Od leta 2008 je predstojnik Kliničnega oddelka za plastično, rekonstruktivno in estetsko kirurgijo UKC v Ljubljani. Je redni profesor na medicinski fakulteti v Ljubljani in predsednik Slovenskega združenja plastičnih, rekonstrukcijskih in estetskih kirurgov, član EBOPRAS (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic surgery) ter član znanstvenega odbora ESPRAS (scientific committee of European Society of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery).

Na področju estetske kirurgije se je dr. Uroš Ahčan več mesecev izpopolnjeval in predaval na prestižnih privatnih ustanovah Akademikliniken v Stockholmu, pri prof. Hednu, Kliniki Silluetti v Helsinkih pri dr. Pakanenu in na številnih kongresih ter mednarodnih delavnicah po svetu.

V Sloveniji je na področju plastične kirurgije uvedel lasersko tehnologijo za zdravljenje žilnih in kožnih nepravilnosti in nove laserske tehnike pomlajevanja. Na področju euporabe laserja v estetski kirurgiji je izobrazil več kot 100 specialistov po vsem svetu. Na področju kirurgije dojke je v Londonu patentiral inovativno tehniko obnovitve dojke s pomočjo 3D modela. Kot predavatelj je gostoval na številnih mednarodnih strokovnih srečanjih in kongresih, kakor tudi v številnih centrih plastične kirurgije po svetu: 3 mesece je bil gostujoči profesor v MedStar Georgerotwn University Hospital v Washingtonu, vabljeni predavatelj na Mayo Kliniki v Rochestru, predaval in operiral je v Moskvi, Las Vegasu, Turinu, Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Dubaju, Barceloni, Pragi, Edinburghu, Helsinkih, Warshavi, Kopenhagnu, Istanbulu in drugod. Sam ali s soavtorji je objavil je več kot 10 knjig in ima v zbirki COBBIS preko 400 prispevkov s področja plastične kirurgije v domači in tuji strokovni periodiki.

< nazaj