Daša Kovačič Beković

dr. med., specialistka plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije, kirurgije opeklin in kirurgije roke, Fellow of EBOPRAS

Študij medicine je zaključila leta 2005. Že med študijem jo je zanimala kirurgija, predvsem plastična in rekonstruktivna kirurgija.

Po končani medicinski fakulteti se je pričela izobraževati tudi v tujini. Kot mlada zdravnica je bila pripravnica v University Hospital of Dunedin v Novi Zelandiji, voluntirala je tudi kot zdravnica v Keniji.

Kot specializantka kirurgije je leta 2008 odšla na Irsko in tam pod okriljem Royal College of Surgeons of Ireland (RCSI) uspešno zaključila njihov program ter postala članica MRCSI (Member of Royal College of Suregons of Ireland). Po vrnitvi je uspešno nadaljevala specializacijo na področju plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije v Sloveniji, ob tem pa se ves čas izpopolnjevala tudi v tujini. Bila je nagrajenka mednarodne štipendije Suzanne Noel, ki jo podeljuje mednarodni Soroptimist International Club za perspektivne mlade plastične kirurginje, in s pomočjo štipendije opravila fellowship program rekonstruktivne kirurgije v priznanem centru za plastično in rekonstruktivno kirurgijo Canniesburn Plastic Surgery Unit v Glasgowu na Škotskem.

V letu 2013 je uspešno opravila evropski specialistični izpit s področja plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije EBOPRAS, nato še slovenski specialistični izpit ter postala specialistka plastične, rekonstruktivne, estetske kirurgije, opeklin in kirurgije roke.

Znanja iz estetske kirurgije je pridobivala tudi na največji estetski kliniki v Evropi, na Akademiklinik v Stockholmu pri priznanem plastičnem kirurgu dr. Per Hednu. Redno obiskuje kongrese, delavnice in srečanja iz področij plastične in rekonstruktivne ter estetske kirurgije.

Od leta 2006 dela na Oddelku za plastično kirurgijo v Splošni bolnišnici Celje, vodi pa tudi zasebno estetsko kliniko Estetika OMNIA.

Od leta 2006 je članica Zdravniške zbornice Slovenija (ZZS), od leta 2007 tudi članica zdravniške zbornice Irske (IMC) in od leta 2013 članica zdravniške zbornice Velike Britanije (GMC).

< nazaj