Aktualno

»Moj cilj je, da sem hitro spet na kolesu«

Oglejte si video zgodbo rekreativnega kolesarja Mira, ki si je s pomočjo fizioterapevtske in kineziološke obravnave povrnil celotno gibljivost poškodovanega sklepa in se kmalu po operaciji vrnil na kolo.

Kako se izogniti poškodbam pri visoko intenzivnih vadbah

Pogosto se zgodi, da v kratkem času vadimo preveč intenzivno, in soočimo se z bolečinami in poškodbami. Kako začeti z vadbo, da se ta ne bo prehitro končala, svetujeta fizioterapevt in kineziologinja.

Bolečine po napornem teku? Izkoristite ugodnost v ambulanti Zdravje AS!

O pozitivnih učinkih teka na telo ni dvoma. Za resnejše tekaške preskušnje, kot je maraton, pa je potrebna temeljita priprava, po dolgotrajnem teku pa tudi ustrezna regeneracija. Vsi tekači lahko v  času največje slovenske tekaške preskušnje izkoristijo posebno ponudbo – dodatne meritve ob fizioterapiji ali pregledu krčnih žil.

Diagnostični ultrazvok kot fizioterapevtov pripomoček pri diagnosticiranju in obravnavi bolnika

Ali Nassib iz ambulante Zdravje AS je opravil prvo stopnjo dodatnega izobraževanja iz uporabe diagnostičnega ultrazvoka, ki fizioterapevtu pomaga pri ocenjevanju uspešnosti obravnave.

Pomoč športnikom pri načrtovanju učinkovitejšega treninga, pri preobremenitvah in po poškodbi

TMG meritve so priročen in merljiv način za pridobivanje informacij o tem, ali športnik trenira v pravi smeri.

S sodelovanjem fizioterapevtov, psihoterapevtov in drugih specialistov do izboljšave psiho-fizičnega počutja

Preberite, kako v ambulanti Zdravje AS rešujejo težave bolnikov, pri katerih vzrok bolečine ni samo fizične narave.

Kdaj je pravi čas za pregled krčnih žil?

Poletje se poslavlja, z njim pa tudi visoke temperature, ki marsikomu povzročajo zdravstvene težave. Govorimo o občutku težkih nog in otekanju, ki lahko nakazuje na bolezni ven. Laično pojav poznamo kot krčne žile, ki so moteče tako estetsko kot tudi z zdravstvenega vidika.

Kako si olajšati bolečine s K-laserjem in diatermijo

V ambulanti Zdravje AS fizioterapevti pri svojem delu poleg najsodobnejših manualnih tehnik uporabljajo tudi visoko tehnološke naprave, kot sta visoko energijski K-laser in globinska diatermija.

Ekipa ambulante Zdravje AS na MigiMigi izzivu

Ekipa ambulante Zdravje AS večino časa preživi s pacienti. Tokrat so dan preživeli drugače. Sprejeli so MigiMigi izziv in poiskali svoja jezera.

Novo! Psihosocialno svetovanje

V pogovoru se velikokrat izkaže, da za fizično bolečino tiči tudi čustvena ali emocionalna bolečina. V ambulanti Zdravje AS se je o možnih vzrokih za bolečino mogoče odslej pogovoriti tudi s psihoterapevtom.

Brezplačne meritve za obiskovalce Arboretuma Volčji Potok

Sončen sobotni dan je v Arboretum Volčji Potok privabil veliko obiskovalcev. Preberite, kako je obiskovalcem pomagala ekipa ambulante Zdravje AS.

Fizioterapevt Marko Macuh na Sredozemske igre 2018

Marko Macuh, član fizioterapevtske ekipe v ambulanti Zdravje AS, se pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije odpravlja na sredozemske igre v špansko Tarragono, ki se bodo odvijale od 22. junija do 1. julija 2018.

Z ekipo Zdravje AS do boljših rezultatov na najzahtevnejši kolesarski preizkušnji

Ekipa ambulante Zdravje AS je za udeležence Maratona Franja 2018, preden so se podali v bitko s številnimi kilometri na mali in veliki Franji, pripravila brezplačni fizioterapevtski pregled in obravnavo.

Fizioterapija in kineziologija z roko v roki v dobro strank

V ambulanti Zdravje AS poskrbijo za paciente tudi po tem, ko zaključijo z obravnavo v ambulanti. Zaključna faza okrevanja se zaključi s kineziološko obravnavo v Fitnes Kliniki v Ljubljani.

Zdravi tudi po petdesetem

Sodoben življenjski slog je precej spremenil pogled na staranje. Čeprav je glava pri petdesetih običajno še mlada, se v telesu pričnejo odvijati procesi staranja. Preberite, kako ohraniti zdravje tudi v obdobju, ki zahteva nekoliko več življenjske modrosti, predvsem kar se tiče zdravega življenja.

Izobraževanje za optimalno uporabo K-laserja v fizioterapiji

Fizioterapevti v ambulanti Zdravje AS spremljajo novosti v stroki in najboljše prakse prenašajo v terapevtske obravnave bolnikov.

Kako lahko preverite stanje svojega srca?

Spoznajte, kako potek pregled srca pri kardiologu in kaj vključuje.

Zdravnik specialist svetuje: Kako ravnati v primeru »obrnjenega« kolena

Preberite, kaj dr. Bogdan Ambrožič, dr. med., spec. ortoped svetuje Vojku, ki ima težave z obrnjenim kolenom.

Vrhunska plastična kirurga sta se pridružila zdravstveni ekipi Ambulante Zdravje AS

Specialistične preglede in ambulantne kirurške posege bosta v Ambulanti Zdravje AS odslej opravljala tudi vrhunska specialista plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije, prof. dr. Uroš Ahčan in Nina Suvorov.

Novost v ponudbi Ambulante Zdravje AS

V Ambulanti Zdravje AS je odslej možno opraviti tudi specialistični pregled za patologije s področja obraza, ki ga opravlja maksiofacialni kirurg doc. dr. Aleš Vesnaver, dr. med.

Okrepljena ekipa fizioterapevtov v Ambulanti Zdravje AS

Ambulanti Zdravje AS sta se pridružila fizioterapevta s specialnimi znanji, Borut Vrhovnik in Samir Subaie.

Kako prepoznati in zdraviti bolečine v kolenu?

Bolečine v kolenu so najpogostejše bolečine v sklepih v odrasli dobi. Do tega pogosto pride zaradi obrabe sklepnega hrustanca. Kako si pomagati ob tovrstnih težavah, svetuje dr. Bogdan Ambrožič, dr. medicine, specialist ortoped iz ambulante Zdravje AS.

2 najpogostejši smučarski poškodbi in kako se jim izogniti

Jure Bornšek, vodja fizioterapevtske ekipe v ambulanti Zdravje AS svetuje, kako smučarske počitnice preživeti brez padcev in hujših nezgod.

Težave s hrbtenico

Bolečine v hrbtu grenijo življenja številnih ljudi, saj se skoraj vsakdo vsaj enkrat v življenju sreča z njimi. Kaj jih povzroča in kdaj je potreben obisk pri zdravniku? Svetuje dr. Matevž Gorenšek, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, ki deluje v ambulanti Zdravje AS in sanatoriju MD Medicina.

Zdravljenje bolečin v ramenih

Specialist ortoped dr. Bogdan Ambrožič, ki deluje v ambulanti Zdravje AS, je tudi strokovnjak za artroskopsko in minimalno invazivno zdravljenje poškodb in bolezni sklepov. Organiziral je številne artroskopske simpozije in delavnice in je vabljen predavatelj na simpozijih v Sloveniji in v tujini. Z njim smo se pogovarjali o bolečinah v ramenih.

V dobri fizični pripravljenosti na otvoritev smučarske sezone

Smučarske poškodbe so v zadnjih letih vse pogostejše. Deloma zaradi smuči, ki omogočajo hitrejšo izvedbo zavojev, deloma zaradi neustrezne fizične priprave, ki jo zahteva sodobna smučarska tehnika. Preberite, kako preprečiti smučarske poškodbe.

Športniki na zdravljenje v ambulanto Zdravje AS

Ambulanta Zdravje AS v sodelovanju s partnerji MD Medicina, Bisturmed in SŽ-ŽIP (Središče Vitalis), je sedaj tudi uradno prejela naziv Olimpijskega referenčnega športno medicinskega centra. Rudi Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, je ob tem povedal …

Poznate razliko med manualno terapijo in ročno masažo?

Bi šli rajši na masažo ali manualno terapijo? Za lažjo odločitev smo se pogovarjali z manualnim terapevtom, fizioterapevtom Juretom Bornškom iz ambulante Zdravje AS.

Najboljši plezalec lanske sezone okreval v ambulanti Zdravje AS

Za okrevanje plezalca Domna Škofica sta v ambulanti Zdravje AS poskrbela fizioterapevta Jure Bornšek in Peter Hribar. Preberite, kako.

Učinkovito zdravljenje hernije diskusa ali zdrsa medvretenčne ploščice

Zdrs medvretenčne ploščice ali hernija diskus je huda okvara hrbtenice, ki jo v ambulanti Zdravje AS uspešno zdravi ekipa usposobljenih manualnih terapevtov v sodelovanju z ortopedom. Prisluhnite pogovoru z dr. Matevžem Gorenškom, specialistom ortopedom iz ambulante Zdravje AS.

Zdravljenje bolečine v kolenu

Mag. Bogdan Ambrožič, dr. medicine, specialist ortoped iz ambulante Zdravje AS svetuje, kako odpraviti bolečine v kolenu in kakšne možnosti zdravljenja priporoča sodobna ortopedija. Prisluhnite posnetku iz radijske oddaje na Valu 202.

Kožne spremembe lahko odstranite z laserjem ali kirurško

Če ste na koži opazili spremembo, ki vas moti in bi jo želeli odstraniti, prisluhnite pogovoru z zdravnico Tamaro Klarić, specialistko splošne kirurgije iz zasebne specialistične ambulante Zdravje AS v Ljubljani.

Fizioterapija je poslanstvo: »Imate zlate roke!«

8. september je svetovni dan fizioterapije, ki ga praznujejo fizioterapevti po vsem svetu. Kako pomembna je vloga fizioterapije pri dobrem počutju, ohranjanju in ponovnem vzpostavljanju telesnega zdravja, vedo povedati fizioterapevti, ki v Ambulanti Zdravje AS svoje delo opravljajo z veliko mero predanosti in srčnosti. Preberite njihove zgodbe.

Kaj povzroča in kako zdraviti bolečine v ramenu?

Mag. Bogdan Ambrožič, dr.med., specialist ortoped iz ambulante Zdravje AS svetuje, kako si pomagati pri bolečinah v ramenu. Prisluhnite pogovoru.

Laserska tehnologija za odstranitev kožnih sprememb je zelo napredovala

Nekatere spremembe na koži so bolj primerne za laserske, ostale pa bolj za klasične kirurške posege.

Imate bolečine v križu, ki so posledica »heksenšusa«?

Prisluhnite posnetku pogovora z dr. Matevžem Gorenškom, dr.med., specialist ortopedske kirurgije.

Kako do 200 minut redne telesne vadbe na teden?

Po statističnih podatkih Eurobarometra se več kot polovica Slovencev s športom ukvarja vsaj enkrat tedensko. Kako pa spodbuditi tudi tiste, ki z redno fizično aktivnostjo še niso pričeli? Svetujeta kondicijski trener Ivan Uršič, prof. šp. vzg. in psihologinja Asja Videčnik iz Središča Vitalis, ki z Ambulanto Zdravje AS in partnerji tvori Olimpijski referenčni športno-medicinski center.

5 korakov do zdravega srca

Ob svetovnem dnevu srca, ki je letos 29. septembra in poteka pod geslom »Skupaj za moč srca«, je doc. dr. Uroš Kovačič, dr.med., specialist interne medicine, ki opravlja specialistične kardiološke preglede v Ambulanti Zdravje AS, pripravil pet nasvetov, kako ohraniti zdravje srca.

Prisluhnite pogovoru o krčnih žilah

Tamara Klarić, dr. med., spec. splošne kirurgije svetuje, kako prepoznati krčne žile in pravočasno poskrbeti za njihovo zdravljenje z neinvazivnimi sodobnimi metodami zdravljenja.

Fizioterapevt svetuje, kako poskrbeti za zdravo hrbtenico

Prisluhnite pogovoru z Juretom Bornškom, vodjem fizioterapevtske ekipe, ki svetuje, kako preprečiti bolečine v hrbtenici, ki jih povzroča pretežno sedeči način življenja.

Pri katerih težavah nam lahko pomaga specialist ortoped?

Mag. Bogdan Ambrožič, dr. med., specialist ortopedije pojasnjuje potek ortopedskega zdravljenja in svetuje, zakaj je takoj po poškodbi smiselno obiskati zdravnika.

S hojo do boljšega zdravja

Spoznajte vse prednosti, ki jih prinaša vsakodnevna hoja.

Ambulanta Zdravje AS je Olimpijski referenčni športno-medicinski center

Ambulanta Zdravje AS je akreditacijo za obdobje do leta 2020 prejela skupaj s partnerji MD MedicinaSredišče Vitalis in Bisturmed.

Kaj je meritev gleženjskega indeksa?

Gleženjski indeks je razmerje med vrednostjo sistoličnega krvnega tlaka v gležnju in na nadlakti. Meritev gleženjskega indeksa je osnovna presejalna preiskava, s katero odkrivamo zožitve ali zapore
arterij na nogah.

Fizioterapevt svetuje: raztezanje na delovnem mestu

Vsaj tretjino svojega življenja po 20. letu preživimo na delovnem mestu, saj 8-urni delovnik postaja izjema. Prisilna drža, sedenje in stanje na mestu privedejo do kroničnih težav, predvsem na področju celotne hrbtenice. Sedenje na primer povzroča pritisk na zadnje stegenske mišice. Ker so te del celotne zadnje mišične linije, lahko to povzroča težave v ledveni hrbtenici ali na daljši rok glavobole in bolečine v vratnem delu hrbtenice. Kako se izognemo težavam?