Bolečine po napornem teku? Izkoristite ugodnost v ambulanti Zdravje AS!

O pozitivnih učinkih teka na telo ni dvoma. Za resnejše tekaške preskušnje, kot je maraton, pa je potrebna temeljita priprava, po dolgotrajnem teku pa tudi ustrezna regeneracija. Za vse tekače smo v času Ljubljanskega maratona pripravili posebno ponudbo – brezplačne meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja in EKG srca, ki jih lahko izkoristite ob naročilu termina za fizioterapevtsko obravnavo ali pregled krčnih žil. Ponudba velja do 9. novembra 2018.

Najpogostejše tekaške težave

»Že v času priprav na maraton lahko prihaja do preobremenitvenih sindromov, ki se velikokrat pokažejo tik pred predvidenim tekmovanjem,« navaja fizioterapevt Ali Nassib, ki se v ambulanti Zdravje AS pogosto sooča s težavami tekačev. »Najpogosteje se težave pri teku izražajo na spodnjem delu hrbtenice, kolku, kolenih in gležnjih. Opažamo, da stranke v zadnjih tednih pred tekmovanjem izrazito povečajo intenziteto in pogostost treninga, kar je lahko hitro pretirano in vodi v bolečine ter neustrezno gibanje. V ambulanti Zdravje AS v teh primerih tekačem pred ali po napornem teku pomagamo z manualno fizioterapijo, pri tem sproščamo mišice in fascije in s tem dosežemo večjo gibljivost sklepov. Manualno fizioterapijo učinkovito dopolnjujemo s protibolečinsko terapijo z laserjem ter diatermijo. Strankam svetujemo izvajanje ustreznih vaj in jih napotimo na vodeno vadbo pod nadzorom kineziologa

Težke noge niso le posledica utrujenih mišic

V ambulanti pogosto srečujemo tudi športnike, ki se ne morejo znebiti občutka »težkih nog«, kar običajno ni le posledica preutrujenih mišic. »Z ultrazvočnim pregledom krčnih žil v stoječem položaju se lahko pokažejo tudi težave z venskim popuščanjem, ki nastanejo kot posledica tresljajev zaradi teka po trdi podlagi,« ugotavlja zdravnica Tamara Klarić, dr. med., specialistka splošne kirurgije, ki v Zdravje AS opravlja preglede in endovenske laserske operacije krčnih žil.

Izkoristite posebno ugodnost za tekače

Ob naročilu na fizioterapijo ali pregled krčnih žil do 9. novembra 2108 vam nudimo tudi brezplačne meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja in EKG srca. Za naročilo nas lahko pokličete v delovnem času ali nam pišete na info@zdravje-as.si.